Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Abyste je nemusela skrývat. Připravte svá chodidla do sandálů!

14.6.2024

Sluníčka jsme si zatím ještě moc neužili, ale sandály nebo žabky jste už určitě minimálně jednou vytáhli, nebo je máte připravené na chvíli, kdy přijde jejich čas. Proto je potřeba zaměřit pozornost na naše chodidla, aby nám dojem z letních krásných bot nekazila. Kdo udrží dokonalou péči o nohy přes zimu i jaro, je náš hrdina. Ale pro ty z nás, kteří to trochu zanedbali, máme rychlý návod, jak dostat chodidla do formy a udržet je krásná a upravená po celé prázdniny. Pojďme se podívat, jak na to!

KROK 1: EXFOLIACE A ODSTRANĚNÍ ODUMŘELÉ KŮŽE

Začněte odstraněním ztvrdlé a zrohovatělé kůže, zejména na patách. K tomu vám skvěle poslouží škrabky či pilníky na nohy. Ještě předtím, než je použijete, důkladně namočte nohy do teplé vody o teplotě přibližně 38 stupňů po dobu 10-15 minut. Ke změkčení pokožky si můžete pomoci koupelovou solí nebo dalšími speciálními produkty.

Po koupeli aplikujte exfoliační gely nebo krémy, tedy peelingové prostředky. Můžete použít speciální peelingy na nohy, ale dobře poslouží i tělové peelingy. Masírujte chodidla krouživými pohyby, aby se odstranily odumřelé kožní buňky.

Následně přejděte k mechanickému odstranění zrohovatělé kůže. Buďte opatrní a nezasahujte příliš do hloubky pokožky, abyste předešli poraněním, která mohou být velmi nepříjemná. Poté chodidla opláchněte vlažnou vodou a důkladně je osušte.

KROK 2: HYDRATACE A VÝŽIVA

První a druhý krok jdou ruku v ruce a nelze je vynechat. Po exfoliaci a odstranění zrohovatělé kůže následuje důkladná hydratace. Speciální hydratační krém na nohy aplikujte po každé koupeli na důkladně osušená chodidla, ideálně těsně před spaním. Pokud byly paty popraskané do hloubky a vytvořily se vám ranky, použijte krém, který je zároveň hojivý, například s obsahem měsíčku nebo různých přírodních olejů. Pokud máte chodidla unavená a potřebujete je osvěžit, hodit se bude krém s obsahem panthenolu či eukalyptu.  Proti plísním pak pomáhá pomerančový olej, šalvěj nebo levandule, ale pokud plísně přetrvávají, poraďte se s lékárníkem či dermatologem o vhodné léčbě. Je důležité s ní bojovat co nejrychleji a nejúčinněji a konzultace s odborníkem je nezbytná.

KROK 3: HLOUBKOVÁ PÉČE

Pro extra výživu a hydrataci si jednou týdně dopřejte hloubkovou péči prostřednictvím masek. Ty obsahují koncentrované složky, které pronikají hluboko do pokožky a zajišťují dlouhodobou hydrataci a výživu. Pokud nemáte speciální masky na chodidla, udělejte si je z klasického krému či másla, který jen nanesete v silnější vrstvě, a chodidlo pak zafixujete bavlněnou ponožkou. Obojí nechte působit přes noc.

NAŠE TIPY K PÉČI O CHODIDLA

KROK 4: OSVĚŽENÍ A OCHRANA BĚHEM DNE

A jak o nohy pečovat během dne? Nemáte-li otevřenou obuv, vždy noste ponožky, a to i do balerínek. Vykrojené ponožky vhodné do tohoto typu obuvi seženete už téměř všude. Vyhněte se umělým materiálům a vybírejte ponožky z bavlny nebo bambusu, které umožňují pokožce dýchat a minimalizují riziko vzniku puchýřů.

Během dne podle potřeby použijte spreje na nohy, které pomáhají bojovat se zápachem a pocením podobně jako deodoranty. Spreje navíc během teplých dnů osvěží chodidla a pomohou proti otokům, bolesti a únavě. Osvěžující spreje, které najdete v naší nabídce, obsahují složky jako je panthenol nebo eukalyptus, které dodají okamžitý pocit svěžesti a komfortu.

KROK 5: PÉČE O NEHTY A VÝBĚR LAKU

Pomyslnou třešničkou je pak péče o nehty. Bez kvalitního ošetření chodidel bude úprava nehtů zbytečná, vaše nohy nebudou nikdy vypadat skutečně dobře, svěže a opečovávané. Proto jsou laky na nehty až skutečně posledním krokem. 

Nejprve odstraňte nehtovou kůžičku mechanicky nebo speciálními oleji. Nehty na nohou nejlépe ostříháte kleštičkami, přičemž je zastřihujte do rovna, abyste předešly zarůstání, a poté šetrně zapilujte.

Na řadu přichází výživa nehtů. Zatímco některé z nás mohou řešit slabé a lámavé nehty, které jsou potřeba posílit, další potřebují pomoc proti zažloutlým tónům. Při pravidelné aplikaci vám speciální oleje pomohou dosáhnout kýženého výsledku. Lakovat nehty doporučujeme až po několika dnech pravidelného užívání této výživy, na zdravé a vyživené nehty i lůžka.

Vše splněno? Pak už si opravdu dopřejte ten pomyslný vrchol a vyberte si barvu laku, která s vámi a vaším létem nejvíce ladí. Bude to barva roku Peach Fuzz, nebo dáte přednost trendy neonovým odstínům? A co třeba na každý nehet něco nového? Kreativitě se meze nekladou, tak si užijte tuhle zábavnou část péče o nohy naplno, vždyť nehty na hladkých a opečovaných chodidlech jsou v létě nedílnou ozdobou našeho outfitu! 

NAŠE TIPY K PÉČI O NEHTY

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.